Gulvpolering

Gulvpolering og polering af trægulve, er en mulighed for at danne glansfulde gulvflader. Dertil benyttede man gulvvoks, oliebehandling eller sæbebehandling, som alle er overfladebehandlinger, der er egnet til polering. Gulvpolering kommer til sin rette på alle behandling af trægulve der er nybehandlet. Resultatet af polering er blandet afhængig af gulvbehandlingen der anvendes. En polering kaldes også ‘efterpolering’ og udvælges mange gange på sæbebehandlede, oliebehandlede og voksbehandlede flader i træ. Der anvendes en rondelsliber, en såkaldt polermaskine, der ved hjælp af klude eller pads skaber den fineste blanke behandling. Virkningen bør ses, hvilket du kan gøre i vores snedkeri.

Hvad er en gulvpolering?

Gulvpolering er en metode til at forny eller polere trægulve. Med en rondelsliber eller polermaskine tilpasses gulvoverfladen med en polering og pudsning. Herpå opstår der en rustik eller helt højglans gulvoverflade. Den endelige effekt afhænger af hvilken type rondel gulvfolkene tager i anvendelse. Gulve med voks, sæbe eller olie kan poleres op og blive helt blankt og smukt.

Sådan poleres plankegulve eller parketgulve?

Gulvpolering er en meget gammel proces til gulvrenovering, som blev anvendt på de ‘bonede gulve’. Det var sædvanligvis på herregårde og slotte samt det højere borgerskab som havde denne slags parket- eller plankegulve. Her blev der anvendt voks som poleringsmiddel. Udtrykket ‘bonede gulve’ er i folkemunde en fællesbetegnelse for de fine

Hvor meget koster en gulvpolering?

Har du ene og alene brug for en pris på polering kan du få den her på hjemmesiden, både med og uden slibning. Få en god gulvpolering pris ved at ringe eller skrive til os.

Hvordan udføres en gulvpolering?

Gulvpolering og behandling er alfa og omega, da der etableres et bevarende lag, som sikrer afslibning mod skader i de næste mange år. Efter en afhøvling eller afslibning kan man behandle gulvfladen med olie eller lud og sæbe. Er du i skeptisk overfor, hvilken efterbehandlingstype der passer bedst til dit parket eller plankegulv. Få derved gode råd fra et gulvfirma, inden du bestemmer dig for voks, sæbe eller olie.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.