Gulvafhøvling – Når gamle gulve skal rettes op med gulvafhøvling

Gulvafhøvling på Amager er vores specialitet. Billig afhøvling af trægulve der virkelig går ned i træets dybde og tryller et nyt gulv frem. Med en stor gulvhøvl afhøvles gulvoverfladen, så der kan afslibes for at skabe den rette overflade finish. En gulvafhøvling skal altid efterfølges af en gulvafslibning for at opnå den rette overflade til videre behandling. Herefter påføres en gulvbehandling med lak, lud, sæbe, voks eller olie. Vi udfører en del gulvbehandling med hvid olie, hvid lak og hvid lud.

NOTE: Efter ønske kan dit gamle trægulv bringes tilbage til det oprindelige eller der kan vælges en helt ny gulvoverflade.

Gulvafhøvling tryller gamle gulve unge

Gulvafhøvling er navnet for det arbejde, der retter op på selv de mest skadede og grimme gulve. Gulve, der tit har mange år på bage, altså hvor husene er opført for mange år siden og gulvet ikke er udskiftet eller renoveret i mellemtiden.

“Det smukke i et trægulv er nødvendigvis ikke altid overfladen, men derimod selve strukturen og åretegningerne i selv træet.”

Det kan en gulvafhøvling rette op på.

Gulvafhøvlings maskinen er forsynet med små høvle, der køres hen over gulvet, og på den måde fjerner lag efter lag. Når man er nået ned til det friske træ, afløses gulvafhøvlings maskine med en gulvafslibnings maskine, der i stedet for høvle benytter sandpapir. Nu får gulvet så et par ture med sandpapir, så man til sidst har et flot og lyst trægulv, der dufter dejligt af frisk træ.

En stærk overflade efter gulvafslibningen

Nu er gulvet kar til videre behandling. Som regel får gulvet en ludbehandling, for det sikrer, at træet ikke gulner i lyset. Derefter skal træet beskyttes mod slid og snavs, og her kan man vælge mellem flere forskellige metoder. Nogle vælger en lakering, der fås som blank, halvblank eller mat. Andre vælger at få gulvet olieret, og andre igen ønsker en sæbebehandling. Din gulvmand er god at snakke med omkring, hvad der kunne være bedst på dine gulve, og det afhænger jo bl.a. af, hvor meget slid der er på gulvet og hvilken farve overflade, du ønsker. Men som sagt – gulvmanden har mange års erfaring på det område, og kan også komme med gode råd til, hvordan gulvet skal pleje og vedligeholdes og hvilke rengøringsmidler, du skal bruge.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: +1 (from 1 vote)
Gulvafhøvling - Når gamle gulve skal rettes op med gulvafhøvling, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *