Dørtrin

Dørtrin
Dørtrin

Dørtrin hedder også fodtrin, dørtærskler, tærskler, fodspark og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele i hjemmet. De påføres spark og slitage i større grad end plankegulvet eller parketgulvet. Afslibning af dørtrin tilbydes af os, dit solide og lokale gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvor får jeg billig afslibning af dørtrin?

Ifald du har plankegulve eller parketgulve, vil ethvert gulvarbejde blive lavet af vores gulvfirma. Sandt nok er vores spidskompetence gulvafslibning   gulvbehandling og gulvafhøvling, hvor vores erfaring, kompetencer og ekspertiser virkelig får fri udfoldelse. Imidlertid spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afhøvling af plankegulve og parket og store gulvforbedringer. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, vil du få et fornuftigt udfald gulvløsning med tilfredshedsgaranti.

løft din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er kutyme at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter brudefærden. Her bydes bruden velkommen i boligen for parrets fremtid umiddelbart efter vielsen.

Hvad er et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er for altid den værst tænkelige og skaber adskillige knubs, slid og stød. Det betyder, at materialet hyppigt er af en hård træsort, som kan udholde den store udsathed og belastning. Den hårdeste træsort i Danmark er eg. Så derfor er en hel del dørtrin lavet i egetræ. Som oftest vil rummenes dørtrin få den samme overflade som de tilstødende gulve har. Dette skaber en æstetisk flade og giver et rigtig pænt resultat.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har flere benævnelser, som flere gange bruges tilfældigt. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavt trin forneden i en døråbning, der i bredde og længde svare til dørens underkant. Det dæmper støj og isolerer mod træk og kulde. Det giver en naturlig opdeling af rummet, som kan være funktionel ved rengøring, pleje og vedligeholdelse.

Hvorfor produceres dørtrin i eg?

Som tidligere nævnt, kommer dørtrin for en absurd stor anvendelse. Hvilket gør dem modtagelige og vil kræve jævnligere slibning end gulve og en bestandig gulvbehandling. I utallige tilfæde lakeres trinnene selvom gulvet får en anden efterbehandling som sæbe, olie, lud eller voks

Af hvilken grund blive dørtrin runde?

Slid og brug og flere års anvendelse af bundstykker i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Dette er man vidne til navnlig ved bløde træsorter som lærk, fyr og gran som har været benyttet i mange gulves levetid. hule dørtrin kan i almindelighed slibes plane, men vi oplever flere gange tilfælde hvor en sanering og gulvudskiftning er bydende nødvendig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, dørtærskel, fodspark og fodtrin er alle en del af selve dørkarmen. I en del nye moderne hjem og boliger har gulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, benyttes den hårdeste træsort vi har i Skandinavien og Danmark. Derved fås et overordentlig hårdfør trin med fin holdbarhed.

Fagmand i bearbejdning af dørtrin

Vi er experter i slibning af gulve, overfladebehandling samt afslibning af dørtrin, trapper, trappetrin, bordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)
Dørtrin, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.